Зоозахисники зобразили хутряну індустрію в дії

Хутро та шкіра - одяг садистів!

Хутро та шкіра - одяг садистів!

12 лютого захисники тварин зібралися перед центральним входом до Палацу Спорту, де в цей час проходила виставка хутра і шкіри, скандуючи «Хутро - це вбивство», «Залиште хутро тваринам! »,«Хутро та шкіра - одяг садистів!»

«Ні для кого не секрет, що десятки подібних виставок в Україні відбуваються щороку. Ми зібралися сьогодні тут, щоб нагадати всім людям, які купують вироби з хутра та шкіри, що кожен такий виріб - це результат нестерпного болю, страждань, і, нарешті, вбивства десятків живих істот. Хутряна індустрія нав'язує людям стереотипні уявлення про моду, престиж, соціальний статус, тим самим підтримуючи варварські, безглузді, жорстокі і небезпечні звичаї і заробляючи на крові величезні прибутки», - говорять зоозахисники. В акції взяло участь більше 60 зоозахисників.

Під час акції відбувся перформанс, що відображає суть сучасної хутряної індустрії: «Звіра», роль якого грала одна з учасниць акції, насильно виймають з природного йому середовища, вдаривши дубинкою й посадивши в клітку, де він, в страху та відчаї, проводить дні в очікуванні смерті. Коли настає час забою, «Шкуродер» вколює йому дітілін, паралізуючий засіб, після якого тварина зазвичай помирає протягом півгодини, відчуваючи нестерпний біль. З ще живого «Звіра» він знімає шкуру, залишивши від нього лише закривавлене тільце. «Шкуродер» представляє свій товар «Споживачам». «Споживачі», і до того одягнені у хутро і шкіру, навперебій пропонують «Шкуродерові» гроші, готові побитися за шубу. Нарешті, переможцем стає той, хто пропонує «Шкуродер» більше грошей. І покупець, і шкуродер задоволені. Лише проходячи повз закривавлене тільця «Звіра», «Споживачі» помічають його на хвилинку, але відмахуються і проходять далі.

Зоозахисники зобразили хутряну індустрію в дії

Зоозахисники зобразили хутряну індустрію в дії

Обличчя і руки акторів - мисливця, шкуродера, споживачів - вимазані кров'ю, символізуючи причетність кожного до скоєного вбивства. У постановці також взяли участь музиканти: кілька барабанщиків супроводжували дію грою на ударних. Вони одягнені у білі халати і заляпані кров'ю, що розбризкувалася під час вбивства «Звіра»…

Зоозахисники зобразили хутряну індустрію в дії

Зоозахисники зобразили хутряну індустрію в дії

Насправді ж, кажуть зоозахисники, механізм хутряної індустрії ще жорстокіший. На звірофермі тварини утримуються по 3-4 особи в тісній клітці, в найжахливіших умовах. Дітілін - далеко не найжорстокіший спосіб забою на звірофермах. А співучасників убивства, включаючи всіх посередників, на жаль, у кілька разів більше.

Захисники тварин закликають громадськість відмовитись від кривавої та жорстокою моди. Вони розвінчали міфи про хутряну та шкіряну індустрію, надали аргументи на користь відмови від хутра і шкіри і вибору одягу з «етичних» матеріалів - вільного від вбивства і жорстокості. Це легко, екологічно, економно, красиво і практично, стверджують вони.

Контакти:
e-mail dea.kievita AT gmail.com
тел.(093) 94 000 87 (Павліна)
Об’єднана громадська ініціатива „Стоп зооциду!”, Громадська організація „Люди за права тварин”.

Додаток: Прес-реліз Проти хутра, 12-02-2010 (укр).doc, 82 Kb

Джерело: www.civicua.org

Додатково: Мега-фотозвіт + посилання на решту реакцій на акцію в пресі

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!