На Закарпатті створять ще сім заказників

Протягом наступних 5 років у Берегівському районі з’являться ботанічні заказники «Ардов», «Косоньська гора» та «Сілаш», у Виноградівському – «Егреш», на Воловеччині – «Розтока» та «Полянки». А у Свалявському районі природоохоронці створять лісовий заказник «Тополина». Про це повідомили у прес-службі Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Закарпатській області.

Створення заповідників передбачене планом заходів, спрямованих на розвиток регіональної мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на території Закарпаття на 2009-2013 років. Його затвердили за ініціативи Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області.

Загальна площа нових об’єктів природно-заповідного фонду становитиме 235,4 га.

За словами начальника управління Андрія Погорєлова, окрім появи цих заказників, триватиме робота і з підготовки пропозицій, концепцій та наукових обґрунтувань щодо створення інших гідрологічних, біологічних та лісових природоохоронних територій, а також розширення вже існуючих об’єктів ПЗФ.

Фінансування здійснюватиметься з обласного фонду охорони навколишнього середовища та з Міжнародного фонду дикої природи. Орієнтовна вартість заходів становитиме 111,2 тис грн.

Джерело: zik.com.uа

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!