У парку «Синевир» покажуть фільм «Назустріч бурому карпатському ведмедю»

У рамках проведення ІІ Всеукраїнського фестивалю екологічної фотографії «Карпатам назустріч», що відбудеться 8 листопада 2012 р. у Національному природному парку «Синевир», буде презентовано відеофільм «Назустріч бурому карпатському ведмедю».

Ідея створення фільму та авторські права належать директорам туристичної компанії «Діліжанс-Р» (місто Ужгород) Зігхарду Рашдорфу та Людмилі Кононович. Тривалість фільму: 20 хв. Сценарій – О.Головчук. Зйомка і монтаж – О.Грицив.

Фільм є результатом особистої зацікавленості меценатів З.Рашдорфа та Л.Кононович питаннями популяризації Центру реабілітації бурого ведмедя, створеного на території НПП «Синевир». У грудні 2011 р., напередодні відкриття Центру, компанія «Діліжанс-Р», яку очолюють вищеназвані особи, сприяла налагодженню зв'язків НПП «Синевир» з Міжнародною організацією із захисту тварин «Чотири лапи», з центральним офісом в столиці Австрії – Відні.

Директор з розвитку проектів організації, доктор Амір Халіл, звернувся до З.Рашдорфа та Л.Кононович про їхнє сприяння у налагодженні контактів з губернатором Закарпаття О.Ледидою, головою Міжгірської райдержадміністрації В.Щуром та директором Національного природного парку «Синевир» М.Дербаком.

Після зустрічі з губернатором, до організації якої на прохання пана Зігхарда також долучився депутат обласної ради В.Суліма, було підписано ряд угод про співпрацю та підтримку Центру.

Фільм містить унікальні подробиці кожного з етапів підготовки та будівництва Центру; транспортування тварин; особливостей періоду їхньої адаптації.

Наведено коментарі вітчизняних науковців та зарубіжних фахівців з охорони природи, зокрема Іоани Дунглер, представника Міжнародної природоохоронної організації «Чотири лапи» (Румунія); Дмітра Іванова, директора реабілітаційного парку «Танцюючий ведмідь» (Болгарія); Я.Бундзяка, директора реабілітаційного Центру; М. Маслея, лікаря ветеринарної медицини Центру; Ю.Бабічина, начальника відділу екологічної освіти НПП «Синевир».

Джерело: goloskarpat.info

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!