Тисячолітный дуб знайшли на Полтавщині

Тисячолітній ДубНа території Миргородського лісгоспу, який розташований у Шишацькому районі у поймі річки Псьол на одному з островів у болотистій місцевості лісники знайшли п’ять дубів. Чотирьом із них науковці приписують 200-300 років, а один – справжній велетень. Цьому дубу більше тисячі років, проте він у гарному стані. Як розповів начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Яресько, це Дуб череватий (guercus robur). Він має висоту 31 метр, а в обхваті – 2 метри 40 сантиметрів. „Щоб його обняти треба дев’ять чоловік. У середині в ньому є дупло, яке йде з кореня”. Лісники певний час тримали у таємниці цю знахідку.

„Ми не показували це місце, бо люди люблять писати на деревах „Оля+Саша” чи „Лєна+Діма”, - говорить Олександр Яресько. Зараз же до дуба зробили кладочку, проте проїхати до нього машиною, навіть легковою, не можна через сипучі піски. Дуб не обгороджують і не чіпляють на нього ніяких табличок. Навіть гілки, які обломилися через бурю, поклали поряд. За словами начальника Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, в середньому дуби живуть близько 200 років, а потім їх зазвичай спилюють.

О. Федоренко, regionnews.poltava.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!