Сьогодні увесь світ гаситиме світло

Всесвітній фонд захисту дикої природи (WWF) закликає компанії, а також приватних осіб в усьому світі 29 березня приєднатися до унікальної глобальної акції Година Землі (Earth Hour) і вимкнути на одну годину світло.Вимикання світла пройде по Землі хвилею: населення буде гасити світло о 20:00 за місцевим часом, а вмикатиме, відповідно, о 21:00. Про участь у даному заході, який покликаний знизити споживання електрики та забруднення повітря на планеті, уже заявили понад 17 тисяч компаній і понад 237 тисяч осіб.

Подібні акції проводилися й раніше - у Сіднеї, приміром, вимикання світла минулої весни підтримали понад 2 мільйони жителів міста, у результаті чого споживання енергії в місті впало на 10,2%, що за скороченням викидів було еквівалентно одногодинному видаленню з доріг 48 тисяч автомобілів.А 8 грудня 2007 року вся Німеччина в рамках кампанії Врятуйте нашу Землю також на 5 хвилин вимикала всі освітлювальні прилади, щоб привернути увагу громадськості до проблем навколишнього середовища.

Однак уперше гасити світло буде увесь світ. Це дозволить знизити навантаження на навколишнє середовище, але, головне, приверне увагу мільйонів людей до проблеми захисту природи та необхідності обмеження викидів парникових газів.

Корреспондент

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!