Семінар «Збереження та заохочення традиційних видів використання біологічних ресурсів на територіях природно-заповідного фонду

Організатори: Державна служба заповідної справи Мінприроди, Карпатський національний природний парк

Місце проведення: м. Яремче, Івано-Франківська область, на базі Карпатського національного природного парку

Час: 09:00 17 червня, продовження 18 червня 2010 року

Семінар присвячений збереженню та заохоченню традиційних видів природокористування в Карпатах. Він організований в рамках заходів Всесвітнього року збереження біорізноманіття - 2010, оголошеного Генеральною Асамблеєю ООН.

Увага буде приділена екологічно-збалансованим видам використання природних ресурсів, які не наносять шкоди навколишньому природному середовищу, зокрема, бджільництву та полонинському господарству, що підтримують розвиток еколого-освітньої та рекреаційної діяльності в установах природно-заповідного фонду.

Учасники семінару будуть ознайомлені з конкретними рекреаційними об’єктами Карпатського національного природного парку. Інвестиційний проект «Українська оселя» втілюється з метою ознайомлення відвідувачів парку з традиційним укладом життя в Карпатах, діяльністю пасіки карпатської бджоли, як невід’ємної складової збереження та відтворення біорізноманіття в регіоні. Полонинське господарство «Ліснови» відтворює традиційні карпатські способи виробництва бринзи, вурди та вирощування овець згідно з сучасними принципами Конвенції ООН з біорізноманіття стосовно використання місцевим населенням екосистемних послуг біорізноманіття. Екотуристичний візит-центр Карпатського національного природного парку, еколого-пізнавальні маршрути «На водоспад Гук» та «Стежка Довбуша» надають інформацію щодо природно-естетичних цінностей карпатського краю.

Учасникам семінару буде запропоновано обмінятися досвідом, продегустувати мед, бринзу та інші продукти, виготовлені в екологічно чистих умовах Карпатського національного природного парку та надати пропозиції щодо подальшого розвитку напрямів проекту «Українська оселя» в усіх регіонах України.

У заходах семінару беруть участь Народні депутати України, представники керівництва Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінприроди, Державної служби заповідної справи, національних природних парків, природних та біосферних заповідників України, зарубіжні гості.

Акредитація журналістів та відповіді на питання за тел. (044) 206-21-92

Начальник Державної служби заповідної справи Гриник П.І.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!