Підгодовуймо птахів!

Підгодовуймо птахів узимку!Шановні друзі!

В якому б регіоні України ви не знаходились, за вашим вікном мете сніг і вже кілька діб, як різко «впав» стовпчик термометра. Україна, як ви знаєте – найбільша країна Європи за рівнем освоєння людиною.

Просимо Вас згадати про те, що там, по інший бік вікна, лишається багато птахів, для яких наразі настала найтяжча доба за всю довгу зиму, адже несподіване зниження температури співпало із першими сніговими заметами. А під снігом будь-якому птахові значно важче знайти достатню кількість поживи. Можливо саме в цей період, за всю нинішню зиму загине найбільша кількість птахів. Завдяки тому, що природних територій в Україні порівняно із освоєними людиною землями, вкрай мало, шанси птахів зменшуються.

Закликаємо Вас полишити компютер :), і прямо зараз облаштувати годівничку для птахів. Нею може стати ваше підвіконня, або будь-яка конструкція, яку ви зробите з пластикової пляшки, пакету від соку або будь-чого іншого. Ніхто крім вас самих самих не знатиме, чи ви прислухались до цього прохання, але сподіваємось, що ви це зробите. Бо саме з надією на це, на можливіьсб знайти принаймні трохи більше поживи, птахи з північних регіонів Європи нині перекочовують у наші краї.

Підгодовувати птахів можна:
- насінням та зерням будь-яких рослин (якщо воно не смажене! та крім гречки);
- крихтами хлібу (крім чорного!)
- салом та будь-яким іншим жиром (несолоним!)

Знайдіть хвилину щоб покрошити хліб, сходіть до ринку або магазину, придбайте несмаженого соняшникового насіння; купіть несолоне сало або топлений жир та вивісіть його з вікна у капроновій сіточці, в якій зберігали, наприклад, цибулю.

Зробивши це, ви не лише матимете відчуття, що день пройшов дійсно не марно, а і справді врятуєте не одне тендітне пташине життя!

Олексій Василюк

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!