Під Києвом можуть знищити 4 тисячі гектарів лісу під будівництво

Ліси під Києвом зникають під натиском забудовників. Біля столиці можуть знищити чергові 4 тисячі гектарів насаджень, недалеко від селища Коцюбинське. У 2008 році на одному з засідань місцевої ради депутати виділили землі під забудову. Хоча їх розпорядником фактично є "Святошинське лісопаркове господарство". Фізосіб наділили сотками, кооперативи - гектарами. Як стверджують громадські активісти, у лісі вже спроектовані вулиці, назви яких співпадають із прізвищем сільського голови Коцюбинського та окремих місцевих депутатів. А нещодавно з'явився і паркан на 2 гектари.

За цим парканом хочуть звести 4 багатоповерхівки. І хоча судова тяганина за землю ще триває, в Інтернеті вже з'явились оголошення про продаж квартир.

Неподалік у лісі приховується ось ця пагода в японському стилі. Її, як стверджують місцеві мешканці, збудували теж незаконно. А поруч з викорчуваними деревами і будівельним сміттям можна побачити табличку "продам ділянку".

Небайдужі до незаконної забудови сьогодні прийшли до Київського апеляційного адміністративного суду. Там вчергове намагаються скасувати рішення Коцюбинської селищної ради від 2008 року.

Валерій Лазебник, мешканець с. Коцюбинське: "Якщо там будуть ще якісь забудови, якісь будинки, якийсь приватний сектор, то не буде вже не озера. І багатьом з Коцюбинського або з Києва дійдуть до того міста, де немає сміття, де чисте повітря, де можна послухати пташок".

Прасков'я Бєлова, мешканка с. Коцюбинське: "Там же ділянки виділяються зовсім людям невідомим. Там з Донецька, з Дніпропетровська, ні прописки немає, нічого".

Рік тому з ситуацією щодо Святошинського лісу доручив розібратися особисто президент Віктор Янукович. Після уваги глави держави у справу втрутився Генпрокурор. Київські слідчі провели перевірку і опротестували на рішення Коцюбинської ради. Вийшло, що тамтешні депутати роздали столичні землі.

Джерело: ubr.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!