Перша сонячна електростанція запрацювала у Вінницькій області

Компанія Енергоінвест (Вінницька область) завершила будівництво Слобода-Бушанської сонячної електростанції (СЕС) потужністю 1,875 МВт в Ямпільському р-ні Вінницької області, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на президента компанії Володимира Житника.

"Завершили будівництво останньої черги, здали в експлуатацію. Тепер потужність станції становить 1,875 МВт", - сказав він. Національна комісія регулювання енергетики НКРЕ напередодні скоригувала загальну встановлену потужність генеруючого обладнання Енергоінвесту до 14,2 МВт.

Енергоінвест, крім Слобода-Бушанської СЕС, експлуатує також 12 малих гідроелектростанцій у Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Як повідомлялося, альтернативна енергетика в Україні в минулому році розвивалася інтенсивніше, ніж традиційна, що відповідає загальносвітовим тенденціям. На початок липня загальна кількість компаній, що експлуатують електростанції на поновлюваних джерелах і реалізують електроенергію за зеленим тарифом, зросла до 66, а кількість таких електростанцій - до 111, з яких 23 - сонячні.

Нагадаємо, аудиторська компанія Ernst&Young в 2011 році включила Україну в міжнародний рейтинг країн, привабливих для реалізації проектів у галузі відновлюваної енергетики.

Джерело: ua.korrespondent.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!