Київрада відхилила протест прокуратури на рішення про передачу 22 га землі на о. Жуків

Депутати Київської міської ради мінімальною більшістю (61 голосом – УНІАН) відхилили протест заступника прокурора столиці від 28 серпня 2008 на рішення про передачу 22,43 га землі на о. Жуків благодійній організації “Благодійний фонд “Лелека - дітям” для організації спортивно-туристичного центру.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні сесії Київради 25 березня.

В протесті прокуратури зазначалось, що рішення є незаконним і підлягає скасуванню оскільки, зокрема, вказані землі включено до зони охоронного природного ландшафту та до земель природно-заповідного фонду, на яких забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням. Крім того, висновком від 20 листопада 2006 р. державної експертизи землевпорядної документації щодо передачі земельних ділянок благодійній організації “Лелека - дітям”, проект відведення визнано таким, що не в повній мірі відповідає вимогам законодавства України, встановленим нормам і правилам та повернуто на доопрацювання. Водночас розробником землевпорядної документації залишено без виконання ряд зауважень та пропозицій до документації.

Більш того, в висновку державної експертизи землевпорядної документації не зазначається, що Київським міським головою прийнято відповідне рішення про надання згоди на розроблення документації із землеустрою, а цього вимагає законодавство.

Депутати Київради висловили незгоду з висновками заступника прокурора м.Києва щодо порушення Київрадою вимог законодавства, наполягаючи, що приймаючи рішення у 2007 р. про відведення землі на о.Жуків вони “діяли на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені” діючим законодавством України.

Як повідомляв УНІАН, згідно з рішенням Київради від 14.06.2007 “Про передачу благодійній організації “Благодійний фонд “Лелека - дітям” земельних ділянок для організації, експлуатації та обслуговування рекреаційного та спортивно-туристичного центру на острові Жуків”, під майбутній центр виділено три земельні ділянки загальною площею 22,43 га. Причому, з усіх виділених Фонду площ 2,35 га – це землі акваторії.

Земельні ділянки передані організації в оренду на 5 років.

Депутати Київради своїм рішенням також затвердили проект землеустрою виділених земель.
Згідно з фінансово-економічним обгрунтуванням, реалізація рішення мала б дозволити забезпечити надходження до бюджету за рахунок орендної плати, яка передбачається в залежності від ділянки у розмірі від 18 тис. грн. до 137 тис. грн. на рік.

Джерело: http://kiev.unian.net/

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!