У Франції заборонили використання ГМ-культур

Уряд Франції 9 лютого офіційно призупинив використання генетично модифікованої кукурудзи на території країни, а також повідомив, що очікує, коли Євросоюз повністю заборонить використання подібних культур.

Агентство AP зазначає, що ця заборона формалізувала постанову, оприлюднену у Франції 11 січня, згідно з якою всього лише один вид кукурудзи – Монсанто – дозволяють використовувати, причому тільки для промислових і кормових цілей.

Багато екологічних груп, а також противники глобалізації вже давно закликають до наведення порядку у використанні генетично модифікованих культур, однак великі сільськогосподарські компанії впевнені, що ГМ продукти нічим не загрожують.Однак зараз Сенат Франції ухвалив відповідний закон, ставши на сторону екологів. Новий закон передбачає для порушників штраф 80 000 євро, два роки ув'язнення й знищення сільгоспугідь, де вирощуються модифіковані культури.
Крім Франції, раніше схожі закони були прийняті в Австрії, Греції й Угорщині.

За матеріалами: http://www.cybersecurity.ru

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!