Парламент запровадив кримінальну відповідальність за використання електроструму при здійсненні рибальства

Микола ТоменкоВерховна Рада України підтримала пропозиції Заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань мисливського господарства та полювання, охорони, використання і відтворення тваринного світу" (р.н.1154) щодо посилення відповідальності за використання електроструму при здійсненні рибальства.

Під час свого виступу М. Томенко сказав: «Браконьєрство з використанням варварських методів масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу в останні роки набуло таких загрозливих розмірів, що законодавці були просто зобов´язані адекватно прореагувати прийняттям відповідного законодавчого акту». М. Томенко, заручившись численною підтримкою громадських рибальських організацій, став ініціатором посилення кримінальної відповідальності за незаконний рибний промисел, а саме за рибальство з використанням вибухових, отруйних речовин та електроструму.

«Засоби електролову буквально «стерилізують» водойму, вбиваючи і пошкоджуючи все живе в радіусі дії струму. Шкода від їх використання часом переважає інші фактори негативного впливу: забруднення стічними водами, пошкодження та засмічення берегів», - наголосив М.Томенко.

Джерело:  Прес-служба Секретаріату Заступника Голови Верховної Ра ди України, репост з сайту www.ecoport.org.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!