Молоді природоохоронці справляють все відчутніший вплив на ситуацію в країні

Шановні журналісти!

Таким гаслом можна підсумувати результати роботи чергового практичного семінару Дружин охорони природи (ДОП) України, що пройшов в Києві 2-4 листопада з ініціативи Київського еколого-культурного центру та ДОП м. Києва «Зелене майбутнє».

В роботі семінару прийняли участь представники природоохоронних дружин Києва, Харкова, Дніпропетровська, Білої Церкви, Кам’янця-Подільського, Сімферополя, а також гості з Казані (Республіка Татарстан, РФ). Учасники зібрання не гаючи часу вивчали теоретичне підґрунтя природно-заповідної справи, оперативної діяльності, обмінювалися досвідом роботи зі створення нових заповідних об’єктів, письмових кампаній протесту, вуличних акцій, оперативних заходів тощо. Кожна делегація привезла та обговорила проблеми своїх регіонів. Було намічено шляхи виходу з кризи. Заплановано конкретні заходи.

На семінарі як завжди виступили ветерани руху ДОП: О. Первак – колись донецький ДОПовець, а тепер вмілий та відповідальний інспектор Держекоінспекції в Донецькій області. З Донеччини завітав і давній друг руху ДОП, колишній дружинник, а тапер заступник директора з наукової роботи національного парку «Святі Гори» В.Д?яков. Порадував дружинників і візит старого друга руху ДОП України, мецената та подвижника охорони природи Харківщини – В. Ловчановського.

Нове покоління дружинників відмітило той факт, що не зважаючи на наявність в української держави підготованих ідеологічно і практично до виконання обов’язків з охорони природи кадрів (в тому числі і випускників ДОП) , відповідні посади в державних контролюючих органах, адміністраціях заповідників та національних парків займають випадкові люди. Що влаштовуються як правило по знайомству. До таких людей належать директори Дніпровсько-Орільського, Опукського, Українського степового заповідників, заповіднику «Єланецький степ»., та багатьох інших.

Учасники конференції підтримали боротьбу київських організацій проти знищення заказника Жуків острів рішенням Київради, а також проти розміщення на території Труханового острова містечка під Євро-2012, ДОП Харківського університету проти божевільної ідеї будівництва дельфінарію в Харкові, ДОП Дніпропетровська проти вирубок в Дніпровсько-Орільському заповіднику та ін. Учасники семінару виступили рішуче проти знищення частини території національного природного парку «Святі гори» міською адміністрацією міста Святогірська. Що всупереч чинному законодавству. Намагається об’явити територію парку міською вулицею.

З повагою,
Заступник Голови ДОП КНУ

Парнікоза Іван

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!