Глобальна Кліматична Кампанія проти Уряду України.

В понеділок, 10 грудня 2007, у рамках Глобальної Кліматичної Кампанії близько 20 екологічних волонтерів провели мирну акцію під стінами Міністерства Охорони Навколишнього Природного середовища України. Учасники звернулись до Міністерства із закликом до прозорої реалізації механізмів Кіотського протоколу, ефективних і конструктивних міжнародних переговорів з приводу зниження викидів парникових газів на Конференції ООН зі зміни клімату, що проходить в ці дні на о.Балі (Індонезія).

Захід проведений на підтримку Глобальної Кліматичної Кампанії, в якій беруть участь 86 країн. Протягом останніх днів подібні акції з метою інтенсифікації кліматоохоронної політики відбулись по всьому світу.

Київські екологи зустрічали урядовців плакатами та листівками з написом «Що ти зробив, аби зупинити зміни клімату?», наголошуючи, що Україна залишається в 20-ці найбільших світових забруднювачів атмосфери та першою в світі за неефективністю використання енергії.В офіційній позиції делегації України на Конференції ООН зі зміни клімату йдеться про зниження до 2020 року викидів парникових газів на 20-30% від рівня 1990 року. Однак зараз викидається лише 45% від рівня 1990 року! Отже уряд України планує стрімкий ріст (в 1,5 рази) викидів небезпечних газів. Учасники акції вважають, що об’єм викидів має бути стабілізовано на рівні 2007 року.

як зменшити викиди парникових газів, читайте ТУТ

дивіться також фоторепортаж з акції: http://h.ua/story/73968/

а відеорепортаж - тут: http://www.youtube.com/watch?v=ttEE36gLt2Y

 Маклюк Юлія 

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!