Екологічна катастрофа на Збручі

Близько семи сотень мертвих рибин виявили екоінспектори на річці поблизу села Боднарівка Гусятинського району.

Масову загибель риби на Тернопільщині спричинили стічні води Хоростківського цукрового заводу. Екологи стверджують, що у воді та у відібраних взірцях риби виявили речовину сапонін.

- Ця речовина утворюється під час промивання цукрового буряка, - розповів te.20minut.ua заступник начальника Державної екологічної інспекції в Тернопільській області Едуард Ференц. – Тобто загибель риби спричинили стічні води Хоростківського цукрового заводу. Загинули окунь, плітка, судак, щука, головень, карась, сазан.

За завдані збитки посадовим особам підприємства загрожує кримінальна відповідальність. Уже цього тижня екологічна інспекція надасть у прокуратуру усі зібрані матеріали, які підтверджують, що причиною загибелі риби стали саме стічні води цукрового заводу.

Заморену рибу, яка ще не згинула, місцеві мешканці виловили і забрали додому. Про справжні розміри такого затравленого улову, ані в екологічній інспекції, ані у сільській раді села Суходіл, до складу якої входить Боднарівка, не знають.

Едуард Ференц повідомив, що Держекоінспекція готує матеріали для передачі їх у прокуратуру. - Завдані матеріальні збитки складають до 100 тисяч гривень, - розповідає він. – За забруднення водних живих ресурсів в таких розмірах передбачена кримінальна відповідальність за ст. 242, ч. 2 Кримінального кодексу України.

Джерело: expres.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!