Директор “Залісся” напав на журналістів

Журналісти Дмитро Гнап та оператор Кирило Шапарь у вівторок намагалися взяти коментар у директора резиденції Віктора Камінецького.

Знімальну групу цікавило, чому не виконується Указ Президента України №1049 (від 11.12.2009).

Згідно з цим документом, на території “Залісся” замість закритої президентської бази відпочинку, має бути створений національний парк, відкритий для всіх громадян.

Вказані питання обурили директора державної резиденції і Камінецький накинувся на журналіста і оператора, намагаючись вихопити камеру.

Через це сталася фізична сутичка, внаслідок якої були пошкоджені камера та мікрофон знімальної групи.

Після інциденту директор резиденції залишив місце події.

В результаті інциденту керівництво державної резиденції «Залісся» в особі заступника директора звернулося до міліції з заявою про те, що журналісти телеканалу ТВі без дозволу проводили зйомки в адміністративній будівлі на території резиденції.

Згодом Державне управління справами Президента відсторонило на період розслідування інциденту від виконання службових обов'язків директора державної резиденції "Залісся" Віктора Камінецького.

"Керівництво ДУС звернулося до місцевого управління Міністерства внутрішніх справ з проханням розслідувати цей випадок і надати правову оцінку діям його учасників. Рішення щодо подальшого перебування Віктора Камінецького на посаді директора державної резиденції "Залісся" буде прийнято після закінчення розслідування правоохоронними органами", - йдеться у повідомленні прес-служби Глави держави.

За матеріалами pravda.com.ua, ukrinform.ua та unian.net.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!