До Синевиру прокладають нову туристичну стежку

Унікальні куточки дикої природи, мальовничі гірські пейзажі, величні карпатські ліси — все це можна буде побачити, пройшовшись екологічною стежкою “Урочище Красний — озеро Синевир”.

Стежка веде до найбільшого озера Українських Карпат, водно-болотного угіддя міжнародного значення, одного з семи природних чудес України. Воно вражає своєю унікальністю, неповторною красою.

Пройтися новою екологічною стежкою можна буде вже на початку червня, коли завершаться всі роботи, зокрема з прокладання дороги через ліс, маркування, встановлення інформаційних щитів і табличок. Її можна рекомендувати всім туристам без вікового обмеження, які мають досвід походів у гірській місцевості.
В НПП “Синевир” прокладено дві нові екологічні стежки: “Урочище Красний — озеро Синевир” та “Гедешова — Дике озеро”.

Для любителів активного відпочинку, для тих, хто любить мандрувати, саме до вподоби буде екологічна стежка “Гедешова — Дике озеро”. Вона знайомитиме юних натуралістів і всіх бажаючих з багатством біологічного різноманіття національного парку, його захоплюючими краєвидами і красою навколишніх гір.
Загалом у НПП “Синевир” вже діють три екологічні, дві науково-пізнавальні стежки та вісім туристичних маршрутів.

Незабутні враження від побаченого назавжди залишаться в пам’яті кожного. Хто хоч раз побував у цих місцях, на все життя запам’ятає чудову красу Карпат. Тому всіх, хто бажає і любить мандрувати, вивчати історію, природу, запрошуємо відвідати національний природний парк “Синевир”.

Любов Гречин, фахівець відділу екологічної освіти НПП “Синевир”, mukachevo.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!