Про будівництво дороги в рекреаційній зоні національного парку “Святі Гори”

Прокурору Донецької області
копії: Генеральному прокурору України,
Міністру охорони навколишнього природного середовища України

14 травня цього року нами було виявлено, що в 150 кварталі Святогірського природоохоронного відділення національного природного парку "Святі Гори", в зоні регульованої рекреації, відбувається прокладка асфальтованої дороги.

На даний час від пансіонату "Сосновий Бір" вглиб лісу грейдером пройдена ділянка близько 700 м довжиною та шириною близько 8 м. При цьому було пошкоджено або взагалі знищено значну кількість дерев.

Згідно із статтею 21 Закону України "Про природно-заповідний фонд України", "На території зони регульованої рекреації, стаціонарної рекреації та господарської зони забороняється будь-яка діяльність, яка призводить або може призвести до погіршення стану навколишнього природного середовища".

З огляду на це, прошу:
- прийняти заходів для припинення порушень екологічного законодавства на території 150 кварталу Святогірського природоохоронного відділення національного природного парку "Святі Гори";
- перевірити законність спорудження асфальтованої дороги, що йде від пансіонату "Сосновий Бір" в 150 кварталі Святогірського природоохоронного відділення,
- прийняти міри для відшкодування шкоди, нанесеної даним проектом природним комплексам національного природного парку "Святі Гори".

Оскільки прокладка асфальтованої дороги триває і в даний час, термін відповіді на це звернення, відповідно до положень Закону України "Про звернення громадян", прошу скоротити до 3 днів.

З повагою,
Голова Ради ЕкГ "Печеніги" С.О. Шапаренко

Джерело: maidan.org.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!