350: Екологічний карнавал до Дня кліматичних дій в Україні

350: Екологічний карнавал до Дня кліматичних дій в Україні«Дамо Планеті Бути!» - під таким гаслом 24 жовтня у Києві пройде гучний екологічний карнавал до Дня кліматичних дій в Україні. Карнавальна хода розпочнеться о 12.00 на Майдані Незалежності, прямуючи до метро «Хрещатик».

Активісти різних екологічних організацій, одягнені у веселі костюми тварин та рослин, пройдуть під музичний супровід центральною вулицею столиці. Карнавал увінчає жива цифра «350», сформована із самих учасників акції як символ бажаного рівня CO2 в атмосфері.

Мета акції - закликати світових лідерів прийняти швидкі та ефективні заходи щодо глобального потепління та показати, як кожен з нас може попередити зміну клімату.

Програма Дня кліматичних дій :

Карнавальна хода від Майдану до Хрещатику: орієнтовно 12.00 – 12.15 год.
Побудова числа 350 тілами учасників: орієнтовно 12.15 – 12.45 год. (Хрещатик)
Супер креативний кліматичний фото-квест: 12.00 – 15.00 год. (Хрещатик)
Будівництво Дерева Вітру із 350 вітрячків, заповнення анкет-листів до Міністерства охорони навколишнього природного середовища: 13.00 – 15.45 год. (Хрещатик)
Концерт, еко-гра: 13.00 – 15.45 год. (Хрещатик)
Урочисте відкриття соціально-екологічного проекту міжнародної молодіжної організації AIESEC «Green Rush» - з 15.00 до 18.00 (ТЦ „Альта Центр”)
Організатори:
Міжнародний рух 350.org, КліматІнфо www.climateinfo.org.ua, ЕкоКлуб «Зелена хвиля» та «Волонтери ООН», Національний екологічний центр України, Інтернет-магазин екологічних товарів sexygreen.com.ua, ВГМО "Зелена молодь України"
Інформаційний партнер: портал «Громадський простір»

Для контактів:

Любов Єремічева, 063 628 6757
Юля Маклюк, 097-144-03-12
ukraine at 350.org

Довідково:
Акція проводиться з метою привернення уваги світових лідерів, громадськості та ЗМІ до проблеми зміни клімату напередодні важливих кліматичних перемовин у Копенгагені в грудні цього року. Увага сконцентрована на цифрі 350 - часток на мільйон - рівень визначений вченими, як остання безпечна межа для CO2 в нашій атмосфері. Але 350 більше ніж просто число - це символ життя на нашій планеті. Рівночасно з Карнавалом на Майдані в більш ніж 140 країнах світу пройде понад 2000 подібних заходів. Найцікавіші: на схилах Евересту альпіністи розмістять банери з цифрою 350. Урядовці на Мальдівських островах проведуть підводне засідання уряду, присвячене загрозі загибелі країни через підвищення рівня океану, спричиненій кліматичними змінами.

Джерело: Brilliantgreen

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!