В Україні буде створено 19 нових національних парків

Президент Віктор Ющенко підписав указ, яким передбачається створення 19 нових національних природних парків у всіх природних зонах України, повідомили «proUA» у прес-службі глави держави.

Згідно з указом «Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків», зокрема, планується створити національні природні парки «Чарівна гавань» у Автономній Республіці Крим, «Кармалюкове Поділля у Вінницькій області, Ківерцівського національний природний парк «Цуманська пуща» у Волинській області, «Зачарований край» у Закарпатській області, Приазовський національний природний парк у Запорізькій області, «Кременчуцькі плавні» у Полтавській та Кіровоградській областях, «Черемиський» у Чернівецькій області та інші.

Назви національних природних парків відображають історичні назви місцевостей та географічні назви регіонів, на території яких вони створені.

При підготовці Указу були враховані відповідні пропозиції Ради міністрів Автономної Республіки Крим та обласних державних адміністрацій.

Цим же Указом Кабінету Міністрів доручається передбачити у проектах закону про Державний бюджет на 2009 та наступні роки видатки у необхідних обсягах для фінансування національних природних парків, в тому числі новостворюваних.
Уряду також доручено внести до Верховної Ради законопроект про затвердження Загальнодержавної цільової екологічної програми розвитку заповідної справи на період до 2020 року.

У прес-службі відзначають, що реалізація указу президента дозволить збільшити площі земель, на яких будуть збережені типові природні ландшафти України. Створення нових національних природних парків дасть змогу зберегти унікальні природні комплекси та екосистеми, окремі найбільш цінні види флори і фауни та їх популяції.

За матеріалами ua.proua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!