“1+1” розпочинає акцію “Чиста країна”

ec25273e84_1322216 червня, на честь Всесвітнього Дня Довкілля Телевізійна Служба Новин "1+1", за підтримки Представництва Програми розвитку ООН в Україні, розпочинає акцію "Чиста країна".

6 червня, з нагоди Міжнародного дня захисту довкілля, журналісти ТСН разом із співробітниками ООН та активістами благодійної організації "Зелене досьє" прибиратимуть сміття у найпопулярніших місцях масового відпочинку.

Мета проекту "Чиста Країна" – привернути увагу суспільства до глобальної проблеми засмічення навколишнього середовища, зокрема природних перлин – національних парків.

Учасники акції прибиратимуть сміття в найбільш популярних місцях відпочинку, в різних куточках України. Національні природні парки - "Голосіївський" у Києві, "Гуцульщина" в Прикарпатті, "Святі гори" на Донеччині та Шацький на Волині, - добре відомі всім українцям. А тому до акції приєднуються місцеві жителі, громадські організації і – просто небайдужі до природи люди.

Окрім власне прибирання, "1+1" ініціює тематичну екологічну кампанію в ефірі. В парках відбудуться просвітницькі акції, а також будуть встановлені інформаційно-художні композиції.

"В этот Всемирный день окружающей среды я призываю всех людей предпринять конкретные шаги, с тем чтобы сделать планету зеленее и чище. Выключите свет. Воспользуйтесь общественным транспортом. Утилизируйте отходы. Посадите дерево. Уберите мусор в вашем местном парке. Привлеките корпорации к ответственности за их действия по отношению к окружающей среде. И призовите представителей вашего правительства сказать "заключим договор", чтобы достичь соглашения в Копенгагене."
(Із звернення Генерального Секретаря ООН у Всесвітній День Довкілля – 2009).

Ти потрібний своїй планеті!

ТСН запрошує усіх бажаючих долучитися до ініціативи.

Джерело: www.tsn.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!