НАЧАЛЬНИК ХАРКІВСЬКОГО ОБЛЛІСГОСПУ МОЖЕ ПІДТРИМАТИ ГРОМАДСЬКІСТЬ В БОРОТЬБІ ПРОТИ ЗНИЩЕННЯ “ГОМІЛЬШАНСЬКИХ ЛІСІВ”

18 травня відбулася зустріч громадськості, зокрема, представників “Зеленого фронту” та ЕкГ “Печеніги”, з начальником Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергієм Мусієнком. Основною темою розмови було роз’яснення питання щодо обрання на посаду директора національного парку “Гомільшанські ліси” І. Сєвєріна. Представники громадськості та колектив парку вважають, що призначення цієї особи знищить національний парк.

Пан Мусієнко прислухався до думки громадськості та пообіцяв прийняти рішення, щодо його підтримки до понеділка (21.05.12). Нагадаємо, що саме в понеділок в Києві під стінами Державної агенції лісових ресурсів пройде акція на підтримку “Гомільшанських Лісів” (http://pryroda.in.ua/zapzf/?p=680#more-680).

Також обговорювалися питання проведення рубок на території національного парку (з ними можна ознайомитися у відкритому листі ЕкГ “Печеніги” до управління – http://pechenegy.org.ua/ru/node/638), – було досягнуто порозуміння, що вся лісогосподарська діяльність повинна вестися на підставі проекту організації парку. Тому жодні плани рубок, що протирічать проекту організації парку, управління не надавало та не погоджувало. Наскільки це відповідає дійсності, час покаже.

Під кінець зустрічі представники “Зеленого фронту” задали Сергію Мусієнку питання щодо інших проблем: незаконних кар’єрів у Жовтневому лісгоспі, забудови Данилівського лісгоспу й ін.

О. Вяткин, ЕкГ “Печеніги”.

Leave a Reply