Міжнародний біосферний резерват «Західне Полісся» створено!

Прем’єр-міністр України Микола Азаров підписав тристоронню Угоду про створення біосферного резервату «Західне Полісся».

Документ розміщений на сайті Кабінету Міністрів України 11 липня 2012 року.

Угода між Урядами України, Білорусі та Польщі про створення транскордонного біосферного резервату “Західне Полісся” була підписана 28 жовтня 2011 року в Києві.

Документ передбачає створення Координаційної ради резервату, розробку та втілення спільних програм з охорони біологічного і ландшафтного різноманіття і сталого розвитку території, проведення тристоронніх наукових досліджень. Також планується, що співробітники резервату проводитимуть моніторинг навколишнього природного середовища,зокрема водно-болотних угідь, які особливо гостро реагують на глобальне потепління клімату.

Транскордонний біосферний резерват «Західне Полісся» включає Шацький національний природний парк (Україна), Поліський парк Народовий (Польща) та Державний заказник Прибузьке Полісся (Білорусь).

За повідомленням: volynpost.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!