Чиновники екологічної інспекції погоріли на хабарі

Останніми днями сталося одразу кілька випадків затримання чиновників екологічних відомств при отриманні хабаря.

Чиновник екологічної інспекції під час затримання намагався викинути з вікна $20 тис. хабара

Працівники спецпідрозділу СБУ “Альфа” 2 листопада затримали в Києві першого заступника голови Державної екологічної інспекції в Київській області, який вимагав від представника комерційної структури 200 тис. дол. хабара, щоб уникнути відповідальності за порушення. Про це сьогодні журналістам повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, посадовця було затримано під час отримання першої частини грошей в сумі 20 тис. дол.

Як розповів Наливайченко, під час затримання чиновник намагався викинути ці гроші з вікна.

***********

Чиновник екологічної інспекції погорів на хабарі у $900

29 жовтня співробітники СБУ затримали чиновника Державної екологічної інспекції в Чернігівській області у його службовому кабінеті під час отримання хабара у розмірі $900, - повідомили у прес-службі СБУ.

За цю суму посадовець обіцяв місцевому підприємцю допомогти в отриманні дозволу на поновлення виробничої діяльності підприємства, яка була призупинена у зв’язку із виявленими порушеннями природоохоронного законодавства.

За матеріалами СБУ прокуратурою Чернігівської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Триває слідство.

Джерело: www.proua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!