Посадовець екологічної інспекції погоріла на хабарі в 70 тис. грн

5 червня співробітники СБУ затримали під час отримання 70 тис. грн хабара посадовця Державної екологічної інспекції в Київській області.

Про це повідомила на брифінгу речник СБУ Марина Остапенко.

За її словами, у директора одного зі столичних ТОВ чиновники регіональної філії Мінохорони навколишнього природного середовища вимагали 70 тисяч гривень. Чиновники погрожували підприємцю накладенням штрафних санкцій під приводом того, що фірма не мала належних документів на землю.

Вимагачі не наважувалися отримувати готівку і зажадали, щоб всю суму хабара було переведено на банківський рахунок і передано їм у вигляді платіжного доручення на пред’явника для отримання коштів.

За фінансовим документом на зняття з рахунку 70 тисяч гривень приїхала на власному автомобілі 31-річна Ж., працівниця Державної екологічної інспекції в Київській області. У ході спецоперації співробітники СБУ затримали її під час отримання хабара поруч з одним із банків у Залізничному районі столиці.

За матеріалами СБУ прокуратурою Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 ККУ (вимагання та одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальну посаду, або за попередньою змовою групою осіб). Відповідна стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: proUA.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!