У Керчі на берег викинулися дельфіни

Як повідомляє прес-служба Головного управління МНС в Криму на узбережжі Чорного моря поблизу мису Чауда прикордонники, здійснюючи контрольний огляд берегової лінії, виявили більше двох десятків туш мертвих дельфінів з пошкодженими плавниками і рваними ранами на тілі

Відомості про загиблих ссавців військовослужбовці передали екологам і співробітникам Карадазького заповідника, щоб фахівці з'ясували причину загибелі мешканців моря.

Одна з версій, яку висунули співробітники МНС, які взяли участь в утилізації трупів - дельфіни потрапили в мережі, встановлені рибалками. Цієї ж точки зору дотримується і завідувач відділом морських живих ресурсів Азово-Чорноморського басейну Південніро Владислав Шляхов.

- Зараз іде інтенсивний лов камбали-калкан і дельфіни, заплутавшись у встановлених рибалками мережах, гинуть без доступу повітря, - пояснив учений. - Є ряд методів, один з яких - ультразвуковий датчик, встановлений на мережах і видає сигнали, що відлякують тварин. Але масово подібні прилади, на жаль, не застосовуються, що і призводить до таких сумних наслідків.

За матеріалами kafanews.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!