Крим створив національний парк «Тарханкутський»

Верховна Рада Криму ухвалила рішення щодо створення Національного природного парку «Тарханкутський» на 10,9 тис. га Чорноморського району Криму.Таке рішення на пленарному засіданні Верховної Ради Криму підтримали 69 із 86 присутніх депутатів.

Межі Національного парку «Тарханкутський» включають землі Оленівської та Окунівської сільських рад Чорноморського району.

У пояснювальній записці до рішення зазначається, що у 1994 році рішенням Верховної Ради в Чорноморському районі було зарезервовано 2 тис. га землі для наступного створення Тарханкутського природного заповідника, але згодом, з огляду на побажання Оленівської та Окунівської сільських рад, було ухвалене рішення про створення замість природного заповідника Національного парку «Тарханкутський» зі збільшенням площі.

На територіях національних парків забороняється будь-яка діяльність, котра може завдати шкоди природним комплексам і об’єктам рослинного та тваринного світу і яка суперечить цілям і завданням національного парку.

Флора збережених степових ділянок на території створеного Національного парку включає близько 400 найменувань, у тому числі 30 рідкісних, ендемічних і зникаючих видів.

Із 56 видів птахів, що зустрічаються в степу, 16 занесені до Червоної книги України.

Нагадаємо, у листопаді Республіканський комітет із земельних ресурсів Криму виступив проти намірів Кабінету Міністрів розмістити ракетний полігон Міністерства оборони на мисі Тарханкут (Чорноморський район Криму).

За доручення Кабміну від 20 червня Міністерство оборони і Міністерство охорони навколишнього природного середовища приступили до розгляду питання про створення ракетного полігона площею 480 га на території сіл Оленівка, Мар’їно та Красносельське біля мису Тарханкут.

У зв’язку з цим Міноборони направило лист главі кримського уряду Вікторові Плакиді з проханням надати дозвільні документи до Держагентства земельних ресурсів для погодження виділення земельної ділянки 480 га під полігон на мисі Тарханкут.

proUA

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!