Судова битва за Дунай триває

24 червня 2008р. відбудеться новий судовий розгляд позову Екологія.Право.Людина. (ЕПЛ) проти Мінприроди щодо оскарження висновків екологічної експертизи щодо спорудження каналу Дунай-Чорне море. Справа буде слухатися у Господарському суді Львівської області.

Ще в кінці 2006року ЕПЛ подала позов про оскарження висновків Мінприроди щодо спорудження каналу Дунай-Чорне море, ІІ черга. Проте судді, що розглядали справу, зробили висновок про неможливість розглядати даний позов за правилами Кодексу адміністративного судочинства і відповідно господарським судом Львівської області. Після оскарження ЕПЛ такого рішення в апеляційному порядку, апеляційна інстанції не погодилася із такими висновками і направила справу на новий розгляд по суті до суду першої інстанції.

Розгляд питання щодо законності побудови другої черги каналу Чорне море набуває особливої актуальності саме зараз, коли уряд України пообіцяв міжнародній спільності на зустрічі сторін конвенції Еспо в Бухаресті в травні переглянути остаточне рішення щодо спорудження ІІ черги каналу.

МБО «Екологія-право-людина»
Контактна особа: Мелень О.М., керівник юридичного відділу

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!