У Шацькому національному природному парку – новий директор

Шацький національний природний парк очолив новий директор – Петро Юрчук.

Народився Петро Юрчук 24 травня 1961 року у Ківерцях Волинської області у сім’ї службовців. У 1963 році родина Юрчуків переїхала до Шацька, оскільки батьки були направлені на роботу у Шацький учбово-досвідний лісгоспзаг. Після закінчення Шацької середньої школи влаштувався робітником на Венську лісодільницю. У 1979 році вступив до Львівського лісотехнічного інституту, де здобув спеціальність інженера лісового господарства.

Інженером переробки деревини та лісозаготівель розпочав свої перші робочі будні у Шацькому учбово-досвідному лісгоспзазі, а у 1985 році перейшов працювати у Шацький національний природний парк інженером лісового господарства. З 1988 до 1991 очолював виконком Шацької селищної ради, далі – знову робота в природоохоронній установі. З 2006 року Петро Володимирович працював заступником директора з наукової роботи ШНПП.

І ось сьогодні Петро Юрчук вже очолює колектив, де працює 119 людей.

Він у своїй роботі продовжить напрацювання попередника – нині голови Шацької РДА Володимира Найди. Передусім, це відтворення та охорона природних багатств регіону. З наукової точки зору працюють і надалі працюватимуть над впровадженням проекту щодо зміцнення та врядування національної системи природоохоронних територій в Україні; збереженням червонокнижних видів рослин і тварин; інвентаризацією флори і фауни. Вестиметься інтенсивна боротьба з браконьєрством.

Джерело: zik.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!