Рух екоклубів можна вважати розпочатим

Рух екоклубів, або іншими словами рух екологічних осередків можна вважати розпочатим! Представники Зеленої Хвилі 9 лютого 2008 року в стінах Могилянки провели зустріч з студентами Києва, Чернівців та представниками громадських організацій.

На зустрічі були студенти від київських вишів: КНЕУ, Державної академії житлово-комунального господарства, НТУУ «КПІ», НПУ імені М.П.Драгоманова, Університет “Україна”, Національний аграрний університет, Національний транспортний університет; Чернівців: Чернівецький національний університет ім.Ю.Федковича; студентські організації: СТК «Скіфи» (КНЕУ), Клуб ЕКО «Лотос» (Коледж економіки, права та інформаційних технологій «Крок»; громадські організації: ГО «Молодіжний екологічний центр» Дніпровського району, Екологічний клуб «Край» (м.Бережани,Тернопілська обл.).

Кожен розповідав про діяльність своєї організації, особливу увагу було надано проектній діяльності, яка може бути реалізована студентами. Зелена Хвиля поділилась своїм досвідом, а також познайомила з діяльністю і можливостями Міжнародної мережі Екоклубів.

Обговорювались можливості спільної діяльності. Головне, що ми всі з’ясували, що в нас багато спільного, є багато подібних ідей і багато мрій, сил та енергії для їхнього виконання. Загалом зустріч пройшла в дружній атмосфері, були окресленні сфери спільної проблеми, особливою популярністю користувалися серед студентів проекти Зеленої Хвилі: Роздільний збір відходів і Зелений кінотеатр.

Ми створено розсилку серед таких зацікавлених осередків, щоб було можливо обмінюватись інформацією.

Попереду ще багато клопіткої роботи щодо налагодження співпраці. Наступна зустріч відбудеться 9 березня 2008 року, куди вже підтягнуться представники екоклубів з-за кордону, щоб розповісти і про свій досвід.

Екоклуб Зелена Хвиля

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!