На території заповідника під Києвом вирубують ліс

17 травня, на території ландшафтного заказника місцевого значення «Обухівський», розташованого в лісовому масиві Конча-Заспа, невідомі валили дерева. Про це повідомив очевидець, активіст Національного екологічного центру України Олександр Соколенко, пише Українськая правда. Київ.

«Існує небезпека, що лісоруби таким чином розчищають територію під майбутню забудову заповідного лісу котеджами. Не дивлячись на те, що чинне законодавство забороняє передавати в приватну власність об'єкти природно-заповідного фонду а також лісу, впродовж останніх років в інтернеті і на білбордах уздовж Столичного шосе розміщувалися оголошення з пропозицією придбати земельну ділянку в приватну власність на території Обухівського заповідника», - розповів Соколенко.

За його словами, згідно поки що не затвердженому Генплану селища Козин, території ладшафтного заказника «Обухівський» взагалі віднесені до земель житлової забудови. «Також у 2010 році Козинською селищною радою було прийнято рішення про фактичну ліквідацію цього заказника, хоча згідно із законом «Про природно-заповідний фонд» подібні рішення не знаходяться в компетенції сільських рад, а тому не мають юридичної сили», - розповів активіст.

Зараз екологи звернулися до Генеральної прокуратури і МВС із проханням зупинити знищення заказника. Разом з цим, директор лісопаркового господарства «Конча-Заспа» Анатолій Куль заявляє, що поки немає жодних причин для хвилювання.

«Всі вирубування, які зараз ведуться, заплановані виробничою програмою на основі матеріалів лісовпорядження, яке проводиться раз в 10 років. Плануються також санітарно-оздоровчі заходи. Але коли усихає ліс на корню, то потрібно проводити суцільні вирубування, щоб потім мати можливість посадити нові насадження», - сказав він.

«Немає жодних причин для хвилювання. Всі документи, узгодження, ліміти - це у нас є. І ми їх можемо надати і вам, і в прокуратуру», - підсумував Куль.

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!