На Київщині знищують одну з найстаріших дібров

На Київщині лісівники вирубують одну з найцінніших ділянок вікових лісів області, саботуючи створення на цій території заказника.

Про це повідомляють активісти Дружини охорони природи "Зелене майбутнє", які 13 січня виявили рубку в одній з найстаріших дібров Київської області, неподалік села Великий Ліс Бородянського районую

За словами командира "Зелене майбутнє" Андрія Плиги, цей ліс має надзвичайно високу природничу та історико-культурну цінність: окрім поважного віку дерев, що нараховує до 200 років, ліс надає притулок рослинам Червоної книги, зокрема рідкісній чорній березі та орхідеям – зозулиним сльозам яйцевидним.

"Це також і один з останніх лісових масивів області, де збереглось бортництво – вирощування бджіл у штучних дуплянках безпосередньо в лісі", - розповів Плига.

Він додав, що сьогодні для цієї території науковці розробили проект створення ботанічного заказника "Великий ліс".

"Але ДП "Клавдієвський лісгосп" виступає різко проти створення заказника, не визнаючи природничу та історичну цінність цього лісу. Керівництво лісгоспу визнають лише цінність кубометрів дубових дошок, на які перетворюється ліс", - сказав Плига.

Природоохоронці звернулись до контролюючих органів з вимогою обрахувати збитки, нанесені державі знищенням рідкісних рослин та перевірити законність рубки, результатом чого повинна стати кримінальна справа.

Джерело: kiev.pravda.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!