Лісника Василя Шетеля вбили через ялинки

Увечері 20 грудня у лісі за селом Юрківка Оріхівського району Запорізької області знайшли тіло лісника 48-річного Василя Шетеля. Йому прострелили з мисливської рушниці живіт і голову. В руках лісник затиснув мобільний — перед смертю намагався комусь зателефонувати.

— Я добре знав Васю, — каже 48-річний Володимир Петренко, голова Юрківської сільської ради. — Ми однолітки, дружили. Сам він не корінний житель, батьки із Закарпаття приїхали, але тут прожив усе життя. Добрий сім'янин, з жінкою Людою виховали трьох дітей. Саші і Юрі — 23 і 26 років, Валі — 18 років, в інституті вчиться. Колись давно Вася телемайстром працював, запросто міг відремонтувати будь-яку техніку.
В Оріхівському лісництві державного підприємства "Василівське лісове господарство" Василь Шетель працював 17 років.

— Був одним з кращих лісників району, добре знав свою справу. Недавно їздив на курси підвищення кваліфікації десь у Київську область. Допомагав нашій школі, висаджував ялинки та сосни, — говорить сільський голова. — Комусь перейти дорогу Вася не міг. Завжди такий спокійний, врівноважений.
Селяни припускають, лісника вбили через ялинки. В Оріхівському районі їх багато. Зараз дерева активно вирубують браконьєри, а лісники їм заважають.

— Охоронні рейди проводить група з двох-чотирьох людей, — розповідає Олена Оганесова з Державного агентства лісових ресурсів. — Цього разу Василь прибув на ділянку раніше напарника. Мабуть, виявив браконьєра. Захиститися від того не зміг, бо лісники не мають зброї.

Наталія Шестопал

Джерело: gazeta.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!