Відкриття „Інформаційного центру зі зміни клімату” при факультеті природничих наук НаУКМА

Інформаційний центр зі зміни клімату4 червня 2009 о 12:00

Національний університет „Києво-Могилянська Академія”, корпус 3, аудиторія 213 а

Кафедра екології факультету природничих наук НаУКМА у партнерстві з Британською Радою в Україні оголошують про відкриття нового ресурсу – Інформаційного центру зі зміни клімату. Центр виконуватиме функції інформаційної агенції та консультативного сервісу. Тут кожен охочий зможе дізнатися про передумови та наслідки зміни клімату, шляхи її попередження та останні світові новини у цій сфері. Інформаційний центр також надаватиме послуги для громадських організацій, навчальних закладів, преси і бізнесу.

„Ідея створення організації, яка могла б надавати компетентну інформацію щодо зміни клімату, визріла під час здійснення проекту „Європа за безпечний клімат” у 2008 році, – говорить Віктор Кириленко, менеджер проектів Британської Ради. – А по завершенні проекту його випускники вирішили реалізувати цей задум”.

Зміна клімату, або глобальне потепління, - один з найсерйозніших викликів людству. Більшість вчених згодні, що екстремальні погодні явища і поширення нових інфекцій є наслідками зміни клімату. Водночас, дані наукових досліджень є недоступними для більшості населення в Україні. Це породжує нерозуміння та неготовність людей протистояти змінам.

„Багато хто з нас відчуває брак інформації про стан довкілля. Особливо істотна ця проблема для громадських екологічних організацій та журналістів, котрі пишуть на екологічні теми, – говорить Юлія Маклюк, координатор Інформаційного центру. – Ми сподіваємось, що робота центру зі зміни клімату допоможе заповнити цю прогалину”.

4 червня, у переддень Дня довкілля, відбудеться урочисте відкриття Інформаційного центру зі зміни клімату при НаУКМА. Серед запрошених – високі гості від Комітету Верховної Ради України з екологічної політики, Міністерства охорони навколишнього природного середовища, Фонду цільових (зелених) екологічних інвестицій, президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт, науковці та представники екологічних громадських організацій. В ході прес-конференції організатори ознайомлять присутніх із переліком послуг, які надаватиме Інформаційний центр.

Програма заходу:

12:00 Прес-конференція. НаУКМА, 3-213а.
12:40 Театр-форум
13:00 Еко-частування
13:20 Екологічна інтерактивна гра
15:00 Ексклюзивний урок англійської на тему зміни клімату (за попереднім записом)

Інформаційний центр зі зміни клімату запрошує всіх зацікавлених осіб та організації до партнерства. Передбачається, що найбільш плідною буде співпраця з органами управління в галузі охорони навколишнього середовища, громадськими екологічними організаціями, науковими установами, пресою та екологічно-спрямованим бізнесом. Інформаційний центр готовий надавати підтримку у всіх „зелених” ініціативах.

За детальною інформацією про діяльність центру просимо звертатись до:
Юлії Маклюк, тел. 8097 144 03 12, ел.пошта [email protected].

Вебсайт центру буде доступний за адресою: www.climateinfo.org.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!