Cуд змушує «регіонала» заплатити майже мільйон гривень за «свинство» заказнику

Суд оштрафував фірму «Аграрний дім ім. Горького», яка належить екс-нардепу Андрію Веревському. Бізнесмену доведеться викласти майже 900 тисяч гривень за розорювання земель заказника місцевого значення «Коханівський», що в Харківській області.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 6 березня, пише сайт «Нашi Грошi».

У квітні 2010 року ТОВ «Аграрний дім ім. Горького »за власною ініціативою підписав зобов'язання охороняти заказник, який розташований на території Кегичівського району.

У 2012 році екологічна інспекція виявила, що фірма засадила 44,36 га (з 110,6 га) заказника суданкою (однорічна кормова культура), соняшником та кукурудзою. При цьому, забруднені пестицидами води потрапляли в витік річки Багата, для збереження природних умов формування витоку якої в 1999 році і був створений заказник. Крім того, на розореній території були виявлені залишки обгорілих чагарників і дерев.

Заступник прокурора Харківської області звернувся до суду, щоб стягнути з ТОВ «Аграрний дім ім. Горького» 887300 гривень майнової шкоди, а також зобов'язати фірму відновити рослинність на розореній ділянці.

У жовтні 2012 року Господарський суд Харківської області задовільнив позов прокуратури. Апеляційний суд скасував це рішення. Втім, Вищий господарський суд підтримав суд першої інстанції, зобов'язавши фірму виконати вимоги прокурора.

Власником ТОВ «Аграрний дім ім. Горького» з листопада 2012 року є «Рестомон лімітед», яка пов'язана з агрохолдингом «Кернел» регіонала Андрія Веревського. Як відомо, 5 березня ВАСУ позбавив його повноважень народного депутата.

У 2010 році власниками цієї фірми були ТОВ «Украгробізнес» і «Цукровий союз Укррос», які теж входили до холдингу Веревського.

Джерело: 057.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!