Чи загрожує Україні радіація через інцидент на АЕС в Словенії

Україні не загрожують можливі наслідки від інциденту, який стався 4 червня на АЕС "Кршко" в Словенії, повідомляє УНІАН.

За словами начальника відділу моніторингу і кризового реагування Державного комітету з ядерного регулювання Олексія Ананенко, ці наслідки є незначними і не несуть загрози для України.
Він зазначив, що "ймовірно, це незначний інцидент, оскільки інакше б Україна була негайно проінформована про погрози, як це передбачається Конвенцією про оперативне інформування про аварії на АЕС".

Він також додав, що наразі ніяких офіційних повідомлень від МАГАТЕ не надходило.

За словами Ананенко, зараз комітет зв'язується з МАГАТЕ для отримання офіційної інформації.

Нагадаємо, що 4 червня Європейська комісія розповсюдила попередження для всіх країн ЄС про можливу радіаційну небезпеку після інциденту на АЕС "Кршко" в Словенії.

В середу словенська АЕС повідомила про зниження потужності через проблем в системі охолоджування, повідомляє NEWSru.ua.

Газета По-Українськи

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!