Кияни ініціюють створення природного парку на Осокорках

Кияни ініціюють створення природного парку на Осокорках

Мешканці міста Києва просять міську владу зберегти унікальну територію Осокорків від забудови та облаштувати там природний парк.

Зовсім недалеко від одного з найбільш густонаселених житлових масивів Києва, на Південних Осокорках, є шматочок дикої природи, який можна перетворити на екопарк світового рівня, на зразок болотяного екопарку в Гонконгу.

Це без перебільшення унікальні місця, які збереглися ще з давніх часів, коли лівобережного Києва ще не було, концентрація дуже красивих озер, до яких просто рукою подати (від найближчих будинків не більше 200 м.), сплетіння каналів, боліт та заливних лугів з різнотрав’ям. Загальна площа екопарку може скласти від 300 га (в межах Києва) до кількох тисяч гектарів, з територіями, що виходять за межі міста.

Фото зроблене на території ставків Осокорків. Січень 2016.

Фото зроблене на території ставків Осокорків. Січень 2016.

Згодом до екопарку на болоті (в англійському варіанті – wetland park) планується підводити туристичні водні маршрути, по яких до парку можна буде дістатися на каяках або каное прямо з Дніпра, обладнати пункти спостереження за дикими птахами, облаштувати веломаршрути та екостежки.

Створення екопарку дозволить значно підвищити туристичну привабливість Києва, створить сотні нових робочих місць сприятиме покращенню довкілля, а сотні тисяч мешканців району з найменшою кількістю парків і скверів нарешті отримають доступ до парку поруч із домом.

Презентація проекту доступна за посиланням: https://goo.gl/wBK1c2

Ініціативні громадяни просять відгукнутися та підтримати ідею підписавши Петицію: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=713

Джерело: molodi.info

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!