Ботанічний заказник місцевого значення “Урочище Гора Козинська”

Район:

Об’єкт розташовується в Києво-Святошинському районі та займає площу в 2,08 га. Підпорядковується Лісниківській сількій раді. Оголошений рішенням Київської обласної ради 4 скликання від 27.10.2005р. №310-26-ІV.

Стрімкий схил південної експозиції, де збереглась ділянка ковилового степу, який має наукове та природоохоронне значення.Верхнь частину схилу, більш стрімку та суху, займають угруповання ковили волосистої, яку занесено до Червоної книги України, а її угруповання – до Зеленої книги України. У середній частині схилу утворює значну домішку, а у нижній – переважає пирій повзучий.

Зрідка на цій ділянці трапляється вусач-хрестоносець, дибка степовап, що занесені до Червоної книги України
(Джерело: Наукова харакреристика проектованої ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Козинська гора» у києво-Святошинському районі Київської області М.Л.Клєстов, О.І.Прядко, З.Л.Берест, А.Г.Вересенко)

Проект землеустрою об’єктів природно-заповідного фонду с.Лісники

Наукові публікації:
Василюк О.В. Екомережа сільської ради с.Лісники – пілотний проект локальної схеми екомережі в рамках Дніпровського екологічного коридору //Дніпровський екологічний коридор. – Київ: Wetlands International Black Sea Programme, 2008. (3 с.)

Результати обстеження



Дослідження, проведене у 2013 році С.Єфіменком, показало, що Кадастрова карта  показує земельні ділянки, надані всупереч законродавству, в межах території ПЗФ. Детальніше читайте на сторінці дослідження.

Фото



Оноволено:

Новини Київщини

FeedWind

Новини України

FeedWind