На Десні будують коттеджі поверх червонокнижних рослин

18.06.12 активісти ДОП «Зелене майбутнє» виявили початок будівництва котеджів в заплаві Десни, неподалік самої річки між селами Погреби і Зазим’я. Дана ділянка має надзвичайно високу природну цінність – на декількох гектарах, розпайованих під забудову, зростає велика популяція сибірських півників – рослин, занесених до Червоної книги України. Минулого року Національний екологічний центр України звертався до Міністерства екології, Генеральної прокуратури, ГУ МВС України, Державної екологічної інспекції України та Державного водного агентства України з листом, в якому йшлось про недопустимість будівництва тут будинків через величезну водоохоронну та природничу цінність територій на березі Десни. В додаток до листа додавався експертний висновок, в якому йшлося про недопустимість будівництва тут в зв’язку зі зростанням великої кількості півників сибірських – рослини, занесеної до Червної книги України.
Всі звернення були по суті були проігноровані.

«Початок будівництва тут – це лише перші дзвіночки, – пояснює командир ДОП «Зелене майбутнє» Андрій Плига. – На разі вся заплава Десни розпайована, і шляхом зміни цільового призначення земель її продають та починають будувати маєтки. Якщо цього не припинити, то, особливо після зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, вся долина Десни на Київщині поступово перетвориться на другу Конча-Заспу».

Нагадаємо, що існує проект створення національного природного парку «Подесіння» http://pryroda.in.ua/podesinnya/, який має охопити всю заплаву Десни і вбереже її від забудови. Проте зараз створення цього парку зайшло в глухий кут.

Активісти готують скарги до контролюючих органів, щоб припинити незаконне будівництво в заплаві річки.

Контакти:
Андрій Плига
093 3495281

Comments

Leave a Reply




Лічильники