Круглий стіл по розвитку Подесіння

4 липня 2011 року в Чернігові в обласному Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища відбувся круглий стіл на тему “Перспективи зачарованої Десни для рекреації, розвитку туризму та судноплавства”. Серед учасників були представники Державної екологічної інспекції в Чернігівській області, Чернігівського обласного центру гідрометеорології, Чернігівської міської ради, Чернігівського туристично-інформаційного центру, представники Національного екологічного центру України та журналісти.

Представники обговорювали перспективи створення Національного природного парку «Подесіння» на території п’ятьох районів Чернігівської області – Чернігівського, Менського, Сосницького, Борзнянськоко та Куликівського; гідрологічний стан річки Десна, рекреаційно-туристичний потенціал території.

Десна є дійсно унікальним природним куточком в Україні, де збереглася недоторкана природа, тут можна зустріти червонокнижні види флори та фауни, побачити скупчення перелітних птахів серед численної кількості заплавних озер. Все це потребує збереження.

Нагадаємо, що з 2008 на території всієї збереженої заплави р.Десна триває створення найбільшого нацоінального природного парку в України – “Подесіння”.

Comments

Leave a Reply




Лічильники