Гриценко звернувся до Азарова з питання створення національного природного парку «Подесіння»

Загальнодержавна програма формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 рр. виконується незадовільно, вважає голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко.

У депутатському запиті, направленому прем’єр-міністру, Гриценко звертає увагу на те, що існують проблеми з утворенням національного природного парку «Подесіння», який заплановано створити на території заплави річки Десни у Київській та Чернігівській областях.

Гриценко звертає увагу на те, що питання є дуже важливим, адже Десна є джерелом питного водопостачання для цілої низки міст Чернігівщини та Києва.

«Від стану збереженості заплави Десни залежить якість води, яку споживають мільйони громадян України, а отже і стан їхнього здоров’я», – йдеться у запиті.

Крім того, зазначає Гриценко, «вся долина ріки становить Деснянський екологічний коридор в рамках національної екологічної мережі України та Деснянський пролітний шлях в системі міграційних шляхів фауни Європи».

Гриценко інформує, що минулого року звертався до президента щодо питання створення національного природного парку «Подесіння», але відповідь від профільного Міністерства охорони навколишнього середовища була суперечливою. Зокрема, Мінприроди вважає недоцільним включати у парк «Подесіння» територію Чернігівської області, посилаючись на те, що у межах Десни на Чернігівщині планується створення національного парку «Дніпровсько-Деснянське міжріччя».

Гриценко звертає увагу на те, що цей парк не охоплює всієї заплави річки Десна у Чернігівській області, і тому не може виступати в якості аргументу щодо відмови у створенні національного природного парку «Подесіння» у Чернігівській області.

Виходячи з цього, Гриценко наполягає на якнайшвидший підготовці проекту створення національного природного парку «Подесіння» в межах Чернігівської та Київської областей.

http://www.grytsenko.com.ua

Comments

Leave a Reply




Лічильники