Гриценко вимагає зберегти басейн річки Десна

Анатолій Гриценко звернувся до Президента, голови Київської обласної держадміністрації та голови Держкомітету із земельних ресурсів з метою покращити екологічну ситуацію навколо річки Десна.
«Заплава цієї річки має величезне водоохоронне значення, адже на Десні розташований водозабір, з якого здійснюється водопостачання міст Бровари та Київ. Як один з основних екологічних коридорів національного рівня, вона є надважливою в національній екологічній мережі, в системі збереження біологічного різноманіття України», йдеться у зверненні Гриценка.

В той же час, серйозну небезпеку для цієї важливої водної артерії становить відведення земельних ділянок поблизу річки.

«Сьогодні швидко поширюється практика розпаювання та зміни цільового призначення і зміни форми власності земельних ділянок, що потрапляють в зону створення об’єктів природно-заповідного фонду», – інформує Гриценко.

З метою запобігання руйнуванню екологічного балансу басейну Десни Гриценко пропонує Президенту розширити межі національного природного парку «Подесіння» не тільки на Київську, а й на Чернігівську область.

Крім того, у своєму зверненні до голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, Гриценко наполягає на впровадженні мораторію на зміну цільового призначення та відведення земельних ділянок на територіях природного парку «Подесіння», а також – вимагає переглянути незаконні рішення органів місцевого самоврядування з відведення та зміни цільового призначення земель, що відбулися після прийняття указу про створення природного парку (2008 р.).

Народний депутат також надіслав офіційне прохання на ім’я голови Держкомзему Олега Кулініча перевірити дотримання земельного законодавства на території заплави р. Десна у Броварському та Вишгородському районах Київської області, зокрема правомірність відведення у заплаві Десни земельних ділянок із земель запасу та розпайованих земель під особисті селянські господарства, садові товариства і забудову.

http://www.gorod.cn.ua/news_18435.html

Comments

Leave a Reply




Лічильники