АНОНС ФОТОВИСТAВКИ „Збережемо заплаву річки Десни – створимо національний природний парк „Подесіння!”.

фото Подесіння11 червня 2009 р. (четвер), об 11 годині, у холі на першому поверсі Київської обласної державної адміністрації (площа Лесі Українки, 1; біля станції метро „Печерська”) відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю фотовиставки „Збережемо заплаву річки Десни – створимо національний природний парк „Подесіння!”.

Річка Десна – одна з шести великих річок України, є єдиною великою рівнинною  річкою Європи, що практично не була зарегульована, тобто на ній не було побудовано дамб, водосховищ, каналів. Завдяки цьому, вона і на сьогодні зберегла меандруюче русло та заплаву у природному стані.

Завдяки збереженій заплаві, що забезпечує природне самоочищення води, р. Десна є джерелом водопостачання мільйонів українців – деснянську воду споживають такі міста, як Київ, Чернігів, Новгород-Сіверський, Короп, Бровари.

Десна також є визнаною «меккою» водного туризму та постійним місцем організації активних відпочинкових подорожей.

Надзвичайне значення заплава Десни має і для збереження біорізноманіття – вздовж ріки проходить Деснянський пролітний шлях птахів в системі міграційних шляхів фауни Європи.
Указом Президента України від 1 грудня 2008 року №1129/2008 “Про розширення мережі та територій національних природних парків та інших природно-заповідних об’єктів” підтримано ініціативу Київської обласної державної адміністрації щодо створення національного природного парку “Подесіння” на території заплави річки Десни у Київській та Чернігівській областях.

Відкриття фотовиставки „Збережемо заплаву річки Десни – створимо національний природний парк „Подесіння!” – це крок назустріч об’єднанню зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських природоохоронних та туристичних організацій, а також представників малого та середнього бізнесу для збереження заплави річки Десни та скерування розвитку Подесіння у туристичному та природоохоронному напрямку шляхом створення національного природного парку „Подесіння”.

Паралельно з фотовиставкою будуть представлені роботи художниці Олени Рубльової, на яких зображені краєвиди заплави Десни.
Сосновий бір на березі Десни (Олена Рубльова)
Заплавний ліс (Олена Рубльова)
Віковий дуб (Олена Рубльова)
Урвище на березі Десни (Олена Рубльова)
Вечір у заплавній діброві (Олена Рубльова)

Організатори заходу – Київська обласна державна адміністрація, ВГО „Національний екологічний центр України”, Центр креативної фотографії.

Контакт:
Ігор Сіренко,
Голова ВГО „Національний екологічний центр України”
8050-547-62-72

Comments

Leave a Reply




Лічильники