Відбулась перша цьогорічна експедиція до Подесіння

З 1 по 3 травня відбулась перша в цьому році наукова експедиція до Подесіння. У експедиції взяли участь члени Національного екологічного центру України, співробітники Інституту зології НАН України, студенти КНУ ім.Тараса Шевченка та НУ «Києво-Могилянська Академія». Об’єктом дослідження учасників експедиції стала флора та фауна острова Любичів, що знаходиться на межі Київської та Чернігівської областей.

Від суходолу острів відделний основним руслом р.Десна та її рукавом, який в різних селах носить назви Слепець або Любич. Починаючи з  2006 року ведеться робота по оголошенню теримторії острова (у Київській області) ландшафтним заказником «Острів Любичів». Разом з тим, починаючи з 1994 року, Указом Президента територія острова, що знаходиться в межах Чернігівської області зарезервована до оголошення ландшафтним заказником загальнодержавного значення «Крехаївські луки». Як повідомляють Державні управління охорони навколишнього природного середовища у Київській та Чернігівській областях, обидва заказники наразі знаходяться на стадії погодження.

В ході експедиції  підтверджене перебування на території острова зникаючих  видів птахів (орлан-білохвіст, кулик-сорока), рідкісних комах  та рослин. Незабаром планується проведення повторної  експедиції, яка має охопити недосліджені до  цього часу діялнки острова.

Детальна інформація про експедицію та фотозвіт незабаром будуть опубліковані на сайті.

Comments

Leave a Reply




Лічильники