Чернігівщина заявляє про готовність створювати НПП “Подесіння”

«Вважаємо, що  створення запланованих національних природних парків «Подесіння» та «Дніпровсько-Деснянське міжріччя» може стати початком проведення подальших робіт в напрямку заповідання всієї заплави Десни, яка в перспективі відіграватиме роль витягнутого екологічного коридору, що з’єднає  окремі крупні ключові теритоторії екомережі». Таку позицію в листі до народного депутата І.О.Зайця висловила Голова Чернігівської  обласної ради Н.А.Романова.

d187d0b5d180d0bdd0b3d196d0b2d189d0b8d0bdd0b01

Водночас, робоча група, що наразі працює над розробкою наукового обгрунтування створення НПП «Подесіння» висловлює повну готовність співпраці з керівництвом Чернігівщини. «Робота над науковим обгрунтуванням практично завершена, – говорить заступник Голови Національного екологічного центру України.- Щойно обгрунтування буде готове, ми передамо його керівництву і Київщини і Чернігівщини».

Враховуючи той факт, що в межах Чернігівської області знаходиться більше 90% проектованого НПП «Подесіння», таке позитивне налаштування всіх стрін, задіяних у заповіданні Подесіння стане запорукою успішному створенню національного парку.

Вл.інф.

Comments

Leave a Reply




Лічильники