В заказнику виявлені жахливі наслідки джипінгу

16 квітня група природоохоронців обстежила територію заказника “Васильківські Карпати” у Васильківському районі Київської області.

Заказник є великою балкою з частковими штучними посалками сосни у верхів*ях і центральній частині та природним широколистяним лісом в нижній третині балки, у т.ч. заплавним осиковим лісом.

На момент обстеження виявлене місце регулярних мисливських розваг. Багато розстріляної побутової техніки, розстріляних і цілих тарілочок для спортивної стрільби. По всій балці зустрічаються гільзи від патронів. В центральній частині балки також знайдені відпрацьовані блоки піротехнічних засобів (феєрверків).

Найбільш яскравим порушенням, виявленим під час експедиції, є табір джиперів, розміщений в самому заказнику. По всій території заказника на схилах і особливо в руслі і заплаві малої річки, що протікає в балці – дуже багато слідів важко прохідної техніки.
В гирловій частині балки поряд з с.Мала Бугаївка розміщено стаціонарний табір, біля якого на момент обстеження базувались 5 важкопрохідних автомобілів.

Інформація про проведення на Київщині джипінг-змагань в околицях заказника була відома і раніше, проте не було відомо де саме вони відбувались.
http://www.motori.ua/media/motori_articles/Gaplyk_trofi_2011_sostoyalos/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *