Подолано трасу між частинами Рівненського заповідника.

Сьогодні маршрут джипів проходив між двома частинами Рівненського природного заповідника. Ми зв”язалися із працівником Рівненського природного заповідника, який розповів, що джипи проїхали між двома частинами заповідника по дорозі, їхали дуже швидко, ніде не спинялися та кордонів заповідника не порушували.
Ми вдячні організаторам за те, що вони дотримали слова та дійсно організували проїзд машин таким чином, що вони майже не заїжджали в заповідники.Винятком є тільки дорога загального користування, що проходить через Поліський заповідник, і по якій можна рухатися лише з перепустками від адміністрації заповідників. Незважаючи на те, що машини дійсно намагалися рухатися тільки цією трасою, деякі машини виїжджали за межі дороги у заповідник, намагаючись оминути великі калюжі та ями або об”їхати тих, хто застряг. Також машини створювали значний шум, зокрема, загубивши раніше глушники. А це є неприйнятним для збереження природи, адже тварини та птахи лякалися. Тому, на жаль, шкода для довкілля все одно була.
Далі на маршруті водіїв – національні природні парки “Прип”ять-Стохід” та “Шацький”, у яких природа охороняється не так прискіпливо, як у природних заповідниках, і тому проїзд машинами дозволений. Тим не менш, тут також потрібно дотримуватися певних правил і поводитися так,щоб зчинити якомога менше шкоди: не шуміти, не викидати сміття, не ламати кущі тощо.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Подолано трасу між частинами Рівненського заповідника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *