У Вінницькій області заборонили їздити джипам!

На Вінниччині почало діяти розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області». Згідно цього розпорядження районні державні адміністрації та структурні підрозділи облдержадміністрації повинні утриматись від проведення на територіях природно-заповідного фонду заходів із залученням звуковідтворювальної техніки в сезон розмноження фауни, а саме з квітня по липень включно.
Також розпорядження передбачає заборону проведення на заповіданих територіях масових заходів з використанням авто- та мототехніки.
«На території Вінницької області існують 2 регіональні ландшафтні парки «Середнє Побужжя» та «Дністер» надзвичайної природної цінності. Багато місць у басейнах Південного Бугу й Дністра зберегли красу та цілісність незайманих куточків природи. Як екологічні коридори, долини річок Південний Буг та Дністер мають величезне значення для збереження біологічного розмаїття, потребують захисту. Прийняття такого розпорядження областю, є гарним прикладом поваги до природи в час, коли хвиля «спортивного хобі» – джипінгу, набирає обертів», – каже активіст Національного екологічного центру України Марія Сторчило.
Нагадаємо, що нещодавно екологічна громадськість звернулася до керівництва обласних державних адміністрацій з проханням заборонити проведення джипінгу у об’єктах природно-заповідного фонду. Зокрема, громадські організації запропонували унаслідувати приклад Івано-Франківщини та Закарпатщини, які уже видали розпорядження про заборону джипінгу. А тепер унаслідувати і приклад Вінницької області.
Додатково:

Розпорядження Івано-Франківської ОДА №138 „Про заборону „джипінгу” та використання інших транспортних засобів на територіях природно-заповідного фонду Івано-Франківської області”  http://pryroda.in.ua/blog/dzhiping-zaboronili/

Розпорядження Вінницької області  http://menr.gov.ua/content/article/9688

За додатковою інформацією звертайтеся, будь-ласка, до:
Марія Фатікова
Голова Молодіжного відділення Національного екологічного центру України
095 602 86 06

Марія Сторчило
Активіст Національного екологічного центру України
093 005 27 61

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *