Екологи: джипи знову їдуть на Тарханкут

14 вересня 2011, АР Крим – Організатори раллі-рейдів готуються до чергового заїзду на джипах, який відбудеться наприкінці вересня на півострові Тарханкут. Екологи збентежені – маршрут змагання знову пройде заповідними територіями. Наразі екологи готуються до чергової боротьби з джиперами – у кінці вересня організатори планують провести перегони на землях Національного природного парку «Чарівна Гавань».

«Природні куточки «Чарівної Гавані» славляться унікальними угрупуваннями гірських видів рослин , що є нетиповими для степів. Цінні рослини нещадно нищаться машинами, а тварини та птахи, що охороняються Червоною книгою України, через шум не можуть розмножуватись. Це позбавляє можливості наших дітей побачити всю цю красу», – зазначає активістка Національного екологічного центру України Сторчило Марія.

Нагадаємо, у 2010 році на Тарханкуті вже проводився джипінг-рейд, маршрут якого проходив заповідними територіями, після чого Міністерство видало наказ про заборону проведення таких проїздів цінними куточками. Окрім цього, у серпні 2010 року Міністерство охорони навколишнього природного середовища доручило своїм територіальним підрозділам утриматися від погодження на землях природно-заповідного фонду ралі, фестивалів, автомобільних та інших змагань із залученням високопрохідної техніки. Однак, ця заборона не була сприйнята організаторами – у квітні 2011 року знову відбулися змагання з джипінгу.

Проведення змагань з джипінгу на об’єктах природно-заповідного фонду є порушенням низки законів: ЗУ «Про природно-заповідний фонд», статті 252 Кримінального кодексу України, Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища України», «Про Червону книгу України» та статті 6 Міжнародної конвенції про дикі види флори та фауни і середовище існування у Європі (Бернська конвенція).

Додатково дивіться:
http://autosport.crimea.ua/otchyot-pervyj-yetap-kubka-ukrainy-2011-po-ralli-rejdam-baxa-tarxankut/

За додатковою інформацією звертайтеся, будь-ласка, до:

Марія Фатікова
Голова Молодіжного відділення Національного екологічного центру України
095 602 86 06

Марія Сторчило
Активістка Національного екологічного центру України
093 005 27 61

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *