Джипінг набирає обертів…!!!

Лише за останні 3-5 днів було знайдено декілька новин про факт джипінгу на території України. Зокрема плануємий раллі “Бессарабія” в Одеській області, раллі “Баха Тарханкут”.

Стає зрозумілим, що боротися з окремими конкретними випадками дуже важко, тож треба діяти масштабніше. Активістами Національного екологічного центру України (НЕЦУ) було вирішено зробити проект розпорядження для ОДА, щоб ті заборонили джипінг на природно-заповідних територіях своєї області. В посиланнях нижче є лист та проектом розпорядження, які ми просимо Вас відправити до облдержадміністрацій від себе.
Це непогано для початку. Для подальших дій потрібен законодавчий акт, який би мав більшу юридичну силу.

Дивує той факт, що наказ Міністерства екології та природних ресурсів про заборону проїзду автотранспорту на територіях природно-заповідного фонду (2010) року, виданий сааме тоді, коли проводилися раллі на Тарханкутському півострові, не виконується.
Наразі треба злагоджена робота тих, хто зацікавлений в цій темі по виявленю випадків незаконного джипінгу, а також активна робота зі ЗМІ (написання статей, можливо сюжети, ведення блогів). Тоді в нас є шанс подолати нове популярне “спортивне хоббі” українців.

Ще раз просимо Вас надіслати від себе цей лист та проект розпорядження до обласних адміністрацій, який Ви отримаєте в додатку.

За цими посиланнями, Ви можете скопіювати собі лист та проект розпорядження, де треба внести лише своє ПІБ та назву облдержадміністрації, до якої звертаєтесь:

http://maidan.org.ua/2011/09/chas-zaboronyty-dzhypinh/proekt-rozporyadzhennya/

http://maidan.org.ua/2011/09/chas-zaboronyty-dzhypinh/proekt-lysta/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *